Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 august 2010

Bebelusul si animalele de casa

Toxoplasma

Daca sunteti insarcinata si aveti un animal de casa,este recomandat sa lucrati mai putin cu acesta.
Daca aveti o pisica nu aveti voie sa curatati litiera acesteia,trebuie sa evitati contactul cu excrementele pisicii,deoarece va puteti infecta cu toxoplasma.Rugati-va sotul sa se ocupe de pisica si sa-i faca baie mai des.
Toxoplasma are un efect negativ asupra fatului,ii poate provoca malformatii grave.Orice viitoare manica trebuie sa-si faca analizele de sange pentru toxoplasma.daca iese pozitiv se poate trata.
Toxoplasma se poate lua si din legume crude ,din carne nefiarta ,ficat in sange,mititei nefacuti.


Animalele de casa si noul nascut

Daca aveti un caine sau o pisica trebuie sa va asteptati la gelozie din partea lor.
Cand ajungeti acasa cu noul membru al familiei,animalutul dumneavoastra poate avea un comportament diferit.Poate sa fie speriat de noul miros,sau curios.
Incercati sa-i dati si lor atentie sa vada ca va pasa si de el.Cand intrati in casa cu bebelusul lasati animalul sa-l miroasa,sa se familiarizeze cu mirosul.Trebuie sa-l convingeti ca noul membru nu-i este inamic si mai tarziu o sa-i fie prieten si nu are de ce sa-si faca griji ca pe el o sa-l uitati....In urmatoarele zile faceti-va timp si pentru animal.
Daca aveti pisica poate o sa fie mai speriata in primele zile si o sa stea ascunsa,dar nu o neglijiti ca in aceasta perioada are nevoie de dragoste.
Daca aveti o pisica agresiva nu o lasati in camera bebelusului,acesta poate sa sara in patut unde doarme copilasul,vrand sa-si marcheze teritoriul ,din greseala poate  sa-l zgarie...
Asigurati-va ca nu ajunge par de pisica la bebelus,cel mai bine e sa o tundeti.oricum va trebui sa faceti mai des curat.
Cand ramaneti  insarcinata rudele si prietenii recomanda sa scapati de pisica.Acest lucru nu-i nevoie ,trebuie doar sa aveti grija de dumneavoastra si de copilas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu