Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 august 2010

Cum alegi sexul copilului-teoria lui Shettles

Pentru a pune bazele metodei care ii poarta numele, doctorul Shettles a pornit de la ideea ca in compozitia spermei barbatului pot fi regasite 2 tipuri de cromozomi: cei de tip X si cei de tip Y. Astfel, tinand cont de faptul ca ovulul contine intotdeauna cromozomi de tip X, daca spermatozoidul care fecundeaza ovulul contine la randul sau tot un cromozom X, fatul va avea sex femeiesc. Daca dimpotriva, in urma procesului de fecundare dintre spermatozoid si ovul reiese o combinatie cromozomiala de tip XY, fatul va avea sex masculin.
Pornind de la aceste date, Shettles sustine ca exista cateva metode prin care putem incerca in timpul actului sexual sa influentam tipul intalnirii cromozomiale, in functie de preferintele parintilor, in ceea ce priveste sexul copilului. Pentru ca acest demers sa aiba rezultatele scontate, este necesar sa cunoastem cateva particularitati ale celor 2 tipuri de cromozomi.

Cromozimii de tip X:
  •  pot supravietui o perioada mai mare de timp in mediul vaginal;
  •  miscarea lor este mai lenta.
  • prefera mediul acid
Cromozomii de tip Y:
  • sunt mai mici si mai rapizi decat cromozomii de tip X;
  • durata de viata a cromozomilor de tip Y este mai mica.
  • prefera mediul bazic

1.  Aplicarea teoriei lui Shettles pentru a concepe fata

Pornind de la baze stiintifice, Shettles afirma ca teoria sa poate fi aplicata astfel incat dorinta parintilor cu privire la sexul copiilor sa aiba mai multe sanse de reusita. In acest fel, daca veti dori sa faceti o fata, pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt urmatorii:
- intretineti raporturi sexuale cu 2-3 zile inainte de perioada propriu-zisa a ovulatiei, astfel incat sa aveti certitudinea ca singurii spermatozoizi care supravietuiesc pana atunci sunt cei purtatori de cromozomi X;
- in aceasta perioada este recomandat ca partenera sa evite orgasmul, fapt ce face mediul vaginal mai favorabil pentru spermatozoizii purtatori de cromozomi X, ce prefera mediul acid;
- evitati pozitiile sexuale care presupun penetrarea adanca.(pozitia clasica a misionarului)

Pentru a concepe o fetita cu 2-3 luni inainte de concepere trebuie sa consumati alimente bogate in calciu:lactate,branzeturi,oua,fara sare.
Dintre fructe puteti consuma mere si struguri.
De evitat bananele,caisele,ciresele,portocalele,prunele,castanele.
Mai putina carne,interzis mezeluri.
Fara ciocolata,bauturi acidulate,energizante,cafea,ceai.
Evitati rosiile,fasolea alba,telina,ciupercile,varza,malaiul.
Este recomandat sa consumati alimente sarace  in sodiu si potasiu,bogate in calciu si magneziu.


2. Aplicarea teoriei lui Shettles pentru a concepe baiat

In principiu, conform teoriei lui Shettles, cei care isi doresc neaparat ca bebelusul lor sa fie baiat trebuie sa urmeze exact pasii opusi celor recomandati pentru conceperea unei fete, dupa cum urmeaza:
  • utilizati pozitiile sexuale ce presupun penetrarea adanca.(barbatul sta in spatele femeii) Acest lucru favorizeaza spermatozoizii purtatori de cromozomi Y, despre care se crede ca sunt mai rapizi;
  • intretineti raporturi sexuale cat mai des in timpul perioadei de ovulatie;
  • este recomandat ca partenera de viata sa atinga orgasmul, de preferat simultan cu partenerul.
Consumati cu 2-3 luni inainte de concepere carne,biscuiti,cereale,paste fainoase,soia,fasole alba,fructe proaspete si uscate.Ceaiuri,bauturi acidulate,apa minerala,alimente bogate in sodiu.
De evitat laptele,multa sare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu